Dreams – Otomo Yoshihide’s New Jazz Ensemble

Fant denne plata på youtube for noen uker siden, en fin blanding av frijazz, pop og, lounge musikk, hvis det er en sjanger. Med lounge mener jeg sånn rolig hyggelig pop musikk ala Burt Bacharach. Sånn pop folk likte på 60-tallet, i vertfall de som ikke var langhåra doprøykende uvaska hipper.

Dreams kom ut i 2002 på plateselskapet Tzadik, så man kunne lett anta at det skulle være mer bråkete. Plateomslaget gir en god representasjon av musikken, skyer, hvite bløte sommerskyer. Sveve rundt i skyer på en slapp sommerdag, lydsporet til sånne dagdrømmer.

Otomo Yoshihide’s New Jazz Ensamble (eller trio eller quartet, quintet. alt ettersom) er en jazzgruppe bestående av støylegenden selv og en skiftende gjeng musikere, de fleste med bakgrunn fra støymiljøet tror jeg. Med unntak av mannen selv på gitar vet jeg ikke så mye om de andre musikerne. Sachio M er med og lager ubehagelig tinnituslyd (rene sinus-toner).
Synginga på første sporet kan bli litt i det mer spesielle hjørnet for noen, men ikke la det stoppe lyttingen. Det er to forskjellige vokalister med på plata. Ellers er det ikke veldig mye synging.
Jevnt over er det avslappende musikk som viser at frijazzere og støyere kan spille vel så fine melodier som noen andre.

Advertisements

One thought on “Dreams – Otomo Yoshihide’s New Jazz Ensemble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s