アンタラ通信 – t e l e p a t h テレパシー能力者

a4239111279_10

Jeg har vært veldig opptatt av vaporwave de siste to månedene. Det er utrolige mye av det på nettet, så mye at jeg nesten blir gal av å utforske sjangeren.

En plata jeg vil anbefale i den enorme mengden utgivelser der ute er アンタラ通信 av artisten
t e l e p a t h テレパシー能力者. Utgitt 2 februar 2015.

Første sporet er 17 minutter ambient vapor, jeg anbefaler dere mer utålmodige å hoppe rett til spor 3 for å komme rett inn i essensen av vaporwave mindfullness avslappelse som fortsetter ut plata. Mine favoritter er spor 3,4,5,7,11,14,15,16. Alle titlene er skrevet på liksom japansk, det er en del av vaporwave opplegget. Mye av musikken er tilogmed dirkete sampla fra japanske 80-talls reklamer, men såpass tilgrøta at det vanskelig lar seg si hvor det er henta fra. Essensen av vapor er syntesizere fra 80åra, hivd sammen i romklang og phasere til en flytende masse som antaglig ikke var mulig å lage før digitale musikkredigeringsprogram ble tilgjenglig for allmenheten. Den tida da reklamene gav deg en så pussa og skinnende bilde av virkeligheten med deg selv i en stilig blazer og en coca-cola i hånda.
Dette er musikk av vår tid, dette er lyden av verdensveven.
Internett livet for enhver musikknerd har de siste årene bestått av å lete etter rariteter. Alt mulig gammelt blir revurdert, selv dritt viser seg å være gull, og nå er vi her med retrobølgen som igjen og igjen har skylt over oss de siste xx åra, men vaporwave er ikke retro, det er faen meg anti-retro! Her tar vi fram alle de værste skamfulle delene av hyperkommersialisert kultur, all pop dritten som tilbederne av 70-tallets opphøyde kukrock koster under teppet.
Her er retromanien spydd tilbake på deg med alle halvfordøyde rester av ting foreldra dine kasta i seg. Vaporwave er ikke nytt eller originalt, nei det er anti-moderne, på tverke med modernismens krav om konstant fornyelse og originalitet, å alltid strebe framover etter nye ting. Modernismen er bare markedets instrument i forkledning, skape nye verdier, vokse! definere deg som individ! Vaporwave har ikke noen artistdyrkning, alle artistene er anonyme skjult bak rare pseudonym. Dette handler ikke om IRL, vaporwave ble skapt på internett, det er internettets lydspor og kultur, dette er min samtid, her i dataspill og utdatert grafikk som en gang revolusjonerte min oppfatning av hva jeg trodde hva mulig for datamaskiner å oppnå, men det tar ikke slutt, her jeg satt å bivånet fortidens storhet, ignorerte min samtid og deltok i retromaniens nostalgi etter en konstruert fortid, perfekt og gjenutgitt, gjenforent og med eget tributeband.

Drit i retromaniens fortid, drit i post-modernistenes framtid. Vaporwave er musikk for verdensvevens nåtid.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s